CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, March 31, 2009

Fabric and more fabric..

Today, shopping with Eynaz @ KL...penat giler...kitaorg naik van...hahahahhh...part ni mmg kelakar...Eynaz dah warning awal2 dah..." bersedia untuk melecakkan ketiak!"...ni pinjam ayat adik dia yg sangat menggong kat JB...mau tak...sebab van tu tader aircond...hahaha...aku ok jer...
Hajat di hati nak beli menda lain...tapi jadik ke lain...nafsu-nafsu...ni lah orang perempuan...tak insaf-insaf...hehehe...aku sampai tahap suruh laki datang mai bayar kalo tak cukup...hahaha...padan muka aku !...Sayang suruh beli sikit-sikit...saja jer nak bermanja...what happened today ialah kitaorg kena sound direct dek adik kepada taukeh besar Jakel tu...mak aihhh...handsome giler mamat tu...sampai kitaorg skodeng bini dia jugak nak tgk secantik tahap manalah kononnya bininyer tu...fulalalaaa...mmg lawa...anak mami...apa heran ?...
Nak dijadikan cerita, bermula masa kitaorg sibuk nak tgk new jersey sampel tu, terus adik boss datang mai handle kitaorg yg ala-ala cerewet ni...beli bukan ribu riban pon...hahahah...eksen jer lebih...tapi they all layan 1st class woooo...siap tolong angkat-angkat bag kitaorg yang kitaorg dah beli...siap bawak naik tingkat paling atas lagi tempat ruang penyimpanan stock kain...tempat they all gulung-gulung kain they all tu....hehehehe...pastu kitaorg turun balik...kali ni gulungan-gulungan jersey baru sampai...printed yang lawa-lawa dan masih dalam bungkusan you !...Fresh from oven...gara-gara giler meng"skodeng", budak2 yang sangat peramah pun tolong kitaorang buka plastik-plastik tu...tunjuk jer mana nak tgk, dorang bukakan...fuuuhh..adalah beberapa yang disambar...belum jual lagi tau...ngan kitaorg dah dapat...si Eynaz dah buat pon scallop mak nyer...hehehe...mcm ni punya layanan, gerenti kitaorang datang lagi...hehehe...semuanya gara-gara mulutku yang celupar ni pergi sebut nama satu kedai popular kat kl ni...mau tak kena sound dek si adik taukeh tu...." support ler orang Melayu..." janganlah beli kat sana lagi"...kalau you all nak tahu, nak beli setengah meter kain mahal kat Jakel tak boleh beb...they all tak bagi tau...tapi kerana kitaorang dapat layanan khas hari ni, maka apa saja, rela si N....tu korbankan...hahahaha...apalagi...adalah few raw silk kurembat...lawa2...hehehehe...anyway buat adik-adik Jakel yang sangat baik hati memberikan sedikit tips memilih fabrik yang bagus dan berkualiti disamping keramahan korang...thank you all...suka kitaorang...buat kembar si Opie, Cap Ayam dan Patung Cendana tu...terima kasih yek...nanti akak-akak ni datang lagi....hehe...Too N....thank you yer....hehehe...mcm ni lah baru bisnes maju...service yang tip top...

Monday, March 30, 2009

So...The Lorenzo is here.....finally..

Meja makan beli ari Sabtu lepas...On Thursday aku dah ckp style camana aku nak....so, he understood...sebab dia beli chair yg simple-simple as yg aku suka...not bad...solid chair covered with leather....anak2ku semua excited giler nak makan sendiri atas meja tu...takmo kena suap sebab ada meja dah...aahhh belasahlah...janji jangan sepah sudah....
2 moro will do some awning shopping for the jersey lycra in hand...ingat nak gak pi PJ tgk2 kain lagi...tapi aku mmg jadual ketat giler...tadi pun dah pening2...dengan bebudak tu dok menjerit melalak lagi , tambah sakit kepala aku...everyone looks happy today.....maybe bcoz of the Lorenzo's kot? hahaha....

Order Again.

This time around big order came from Kak K, from S.Alam...jauhnya datang...tapi aku suka choice of materialnya...very the young tastes...hehehe...all my favorites....stripessss!! mcm warna blog aku ni...hehehe...
yang bestnyer tak yah aku pening2 nak cari kain, awning segala...semua disediakan...senanglah kerja tukang jahit ni...huhuhu...
Ada order baru gak dari Kak Mas, Puan N, Kak Zila...nak kena cari kain Burberry tu lagi...ramai yang minat...aku pun suka Burberry tu...casual ajer...semua match...kalo bunga2 ni aku kurang sikit...kalo stripes, ginghams and polka dots...huuiiihh...peberet tuuu...Tadi aku siapkan 5 helai tudung untuk hantar ke KK...esok nak potong kain2 yang Kak K hantar....dah potong senang sikit nak jahit tepi semua....Hari ni did some shopping but managed to get only 6 colours...lusa nak gi shopping ngan Eynaz again for awnings...and some catchy fabrics for my handmade thingy....gud nite diary.....ngantuk giler...esok nak tunggu our dining table from Lorenzo datang....adiossss...

Saturday, March 28, 2009

Trips,Exam, Orders And Cab.

Semalam aku temankan my eldest daughter Jenn, pergi trip ke Melaka..I brought Julietta's together to make sure she's familiar and get along with all the educators/teacher kat Smart Reader Kids tu...She is very shy girl and seems fragile. Takut memanjang dengan orang. Bawak dia pergi trips and all the activities with SRK'S ni sebenarnya is a good start for her...next year nak hantar dah tak pening kepala...Well, the trip is fun even though it is kind of exhausting sbb nak mengangkut dua budak perempuan yang mengantuk di hujung hari...Met new friends which is one of them infact staying just around the corner of our taman...inilah org sekarangkan?...hahaha...jiran sendiri pun tak kenal...malunya aku....

Dalam pada keletihan seharian merayap ke sana ke mari kat Melaka tu...Seronoknya tetap ada...gempak benar all the vogue mommies berjalan-jalan dengan penuh tak bergayanya selain terseret-seret dengan anak perawan dan teruna masing-masing...letih tak hengat dunia dah...dari Taman Rama-Rama we all proceed ke Bee Farm...pastu semua mommies dan all the kids dah kebulur...yg bestnyer kak zila makan hahahhaa...kelakar betul...dah tak ingat keliling dah...sian...lapar betul...mana tak...awal pagi dah tercongok kat depan sekolah...sekali bertolaknya jam 8.30am...punyalah lambat....!! hangin semua orang...

We all went for the prayer at the new Masjid in Melaka..sebelah laut ajer...tak ingatlah apa nama...tapi masjidnya cantik...sebelah malam yang things turn out to be a lil bit funny...dalam kepenatan...keletihan ....mengantuk...kitaorg singgah makan kat warung tepi highway tu...ntah apalah namanya...dah tak kuasa dah nak ambik tahu....huhuhu...yang lucunya masa nak solat maghrib tu..hehehe...masing2 mmg dengan nak terkucilnya, nak ambik wudhuk...surau tu berkunci...so we all solat depan kaki lima surau..masa masing2 tunggu turn nak pegi toilet aku dengan nak menikmati keindahan malam di kampung...pegilah jenguk2 kat tepi2 lereang bukit dr tepi kaki lima tu aje...terdengar-dengar bunyi cengkerik dan sayup2 angin malam...damai ajer...pastu aku beralih ke arah satu lagi...sebab tgk tempat tu ada macam pangkin lepak kat luar sambil memikirkan "wahhhh...hebatnya tempat ni...ada tempat lepak..." bila mataku beralih ke bahagian lain...terpandang plak....ooooopppsss...oh ohhhhh....menyirap darah...tetiba terkejut tak terkata apa2...aku pusinglah tgk tempat lain....seram terus jadiknya.....
pastu kitaorg dok pakat gelak ramai2 dengan gelagat masing-masing...eee...dah ada anak pun penakut lagi semua....hahahaha....

And tadi plak seawal jam 10.30am aku bertolak ke UM..nak membaca sikit...makan kena belanja...kawan2 kat situ pun baik2 belaka...seronok betul dengan they all...very helpful...
especially Sheda mak buyung...ohh ya...aku nak cerita pasal cab...ada cab ni...ntah apa yang ada kat kepala pemandunya indonnya ni...aku dahlah mengantuk, pening, nak muntah pun ada sebenarnya sebab tak cukup tidur...some more letih traveling the day b4 pun tak hilang lagi...
dia mati2 nak tanya pasal aku ni pernah atau tidak naik cab dia dulu?...mati2 nak cakap ngan aku...insist dia kenal aku...aku ni dah naik takut dah sbb dia asyik2 tgk aku dr arah cermin tgh dia tu....hati aku dah panas...tp memandangkan aku penat dan pening, malas nak cakap apa2...aku just sms Sayang minta dia tunggu depan rumah...pastu mamat tu dok pau aku nak rm3 extra utk tambang...sebab jammed konon...lagilah aku panas...tapi aku masih diam...
sampai aje kat DK, bila aku nak suruh dia pusing masuk ke arah rumah...dia tetiba dok mengomel-ngomel kat aku kata aku penipu...tak mengaku kenal dia...aku yang tgh pening terus naik darah atas kepala...aku marahlah dia...aku kata, dia siapa nak kata aku penipu...dia tu siapa nak aku ingat dia...? x boyfriend aku kah? takkan bila aku kata aku tak kenal dia nak hangin pulak...menggong punya pendatang...gila...dahlah bawak teksi tak tahu mana dia dapat lesen tu...sleng indonnya pun pekat lagi...sampai kat corner area rumah Datuk Suhaimi aku minta berhenti...tu pun dia kecoh pasal tak dak duit tukar...aku yang sebenarnya tengah pening sebab mengantuk, nak muntah sebab pening tak cukup rehat, mengamuk sakanlah aku...aku suruh dia keluarkan wallet dia dan tukar duit tu...mcm along pulak aku jadinya...aku kata kalo dia buka lagi mulut dia, aku memang repot dia kat Public Cab tu...dengan LPKP..dahla dia betul2 buat aku panas sebab suka suki dia ajer kata aku penipu dengan nada yang tinggi sebab tak mengaku kenal dia...aduh...aku pun tak paham apa sebenarnya mamat ni nak buktikan...
tapi memang puas hatilah dapat release tension tu...memang cari nahas mamat tu ngan aku tadi...memang jolok sarang tebuan lah...aku jerit dia giler2 sebab satu, aku sebenarnya dah takut...sebab dia dok tgk2 aku sepanjang jalan dr cermin pandang belakang dia tu...seram wehhh...karang jadi apa2 yang tak baik...sepanjang jalan aku ber sms ngan Sayang...lagi satu hatiku panas yang teramat sangat sebab dia kata aku penipu plak dan mati-mati nak aku kata..."ya, sayalah orang yang awak kenal tu"...main paksa2 plak nak mengaku ingat dia, kenal dia kerana pernah naik teksi dia...heyyyy! what's the big deal? yang kecoh sangat tu...eee..aku kalo kenang2 kan balik panas hati ku...nasib baik payung tak der...kalo tak memang bengkak kepala dia aku pukul dengan payung.....balik rumah apalagi..report kat hubby...aku ni memang selalu gak marah, membebel...tapi seumur hidup aku rasanya aku cuma pernah marah dan mengamuk depan orang yang aku tak kenali sebanyak 2x...sekali tahun lepas dan sekali tahun ni...yang lain2 tu aku gaduh ngan adik beradik which is my own family yg org kata, normal lah kalo gaduh...ini strangers wehhh...memang tanduk aku tumbuh giler2 marah...kedua-duanya dengan drebar teksi...

Wednesday, March 25, 2009

KELAS MENJAHIT TUDUNG DI DANAU KOTA, SETAPAK !

Berminat untuk mempelajari sendiri bagaimana menjahit tudung praktikal yang popular masa kini? Sila hubungi saya di talian 013 6666156 call/sms ATAU email kepada : siti_hadrawati@hotmail.com... Kelas diadakan di kediaman saya di Taman Danau Kota, Setapak. Weekdays atau Weekend. Bagaimanapun kelas untuk weekend sila berikan confirmation 3-4 hari sebelum tarikh yang anda mahukan. Yuran kelas adalah RM120 untuk one 2 one session. Maksimum 5 orang. Bahan-bahan disediakan. Berikut adalah senarai bahan yang disediakan.


1. Kain Bodice Tudung- High Quality Jersey/Lycra/Cotton Jersey with CAP (Awning)

2. Template Pattern Tudung/ CAP (Awning) - 2 Jenis sahaja.

3. Kain Gam Keras - Penuh dan Separuh

4. Benang


KELAS DITUTUP BUAT SEMENTARA SEHINGGA TARIKH YANG AKAN DIBERITAHU KELAK. MASA UNTUK MENYIAPKAN TEMPAHAN SEBELUM SYAWAL. HARAP MAKLUM.

Tuesday, March 24, 2009

Disney On Ice Princess Wishes


Aku tak pernah tgk pro skaters depan mata aku seumur hidup..Apatah lagi watak-watak Disney yang jelita dan comel-comel. Aku pun ada favorite character aku sendiri...Beauty And The Beast- Belle...eee...sukanyer...tapi kan, hari Ahad tu kita org pergi anak beranak...punyalah aku dok tunggu Belle keluar..memanglah ada tapi aku tak puas...sebabnya dia tak menari ngan Beast...huwaaaaaa....!!! berat sebelah betol lah...aku tgk si Ariel tu yang sampai cover 2 show tu...nyampahhh...pastu Cinderella tu pun memanglah popular dan cantik...aku tak nafikanlah...mmg shownyer meletup sekali ngan mercun2 dan kereta kuda berhiasnya...cuma, aku nak lah si Belle tu pun meletup...huhuhu...sedihnya...31 tahun aku menunggu...dapat tgk show camni pun tetiba tak se-gah yang lain....sekali lagi nyampaahhh...!

Blogskin punya hal..


To be honest...I am not an expert..Dont even know the IT jargons. Tapi so far, dah 5 x aku buat blog...dan yang lain-lain tu aku dah delete lah...hehehe...buat apa banyak2...ni pun nak update everyday (kononnya a good blogger...uweekkk..) aku dah nak setengah mati...huhuhu...apa sebenarnya point aku kat sini? hahaha...tader apa-apa pun..saja jer...tapi kan...aku nak cerita yang blog aku ni dah brapa kali gak aku tukar skinnyer...yang single column dan 2 column ni mmg mcm2 designnya yang sangat2 menarik, catchy..so girlish sometimes...aku nak yang 4 column sebenarnya...cumanya adoooii...gambarnya sangat lah tak menarik...utk gamers boleh lah...kiranya cuba gak nak membuat sendiri so aku bolehlah letak benda2 yang cute2 dan berkaitan ngan hobi aku...tapi ampun...masa yang banyak dan aku terkial-kial...baik tak payah...so, last2 aku decide pakai jer lah yg 2 column ni...tapi aku sangat suka stripesnya...nasib baik tader polka dot...kalo tak...hehehehe...sungguh aku sambar....ada design scrap book yang aku suka ni...tapi tak reti nak buat jadi templates aku...heeee...susah benar ker nak buat blogskin sendiri ?..gambar kat atas tu!

Oh ya...semalam aku meronda Kota Raya ngan Eynaz...apalagi...macam biasa, aktiviti meng"skodeng" fabric ajer lah kerja kitaorg...Ohhh...I loves fabric...ada pelbagai design dan warna...seronoknya kalo orang yang kahwin ngan tokei kedai kain kan?...hahaha...

Petang semalam plak pegi survey dining table ngan Sayang..Ambik warna stained lah kot...senang nak match nanti...beli yang terlalu modern style tak best plak...habis trendnyer nanti susah lagi nak sesuaikan...beli ajerlah yang ala2 cottage ker...kan senang....semua boleh masuk...

Friday, March 20, 2009

Egg Tart

Dari semalam teringin nak makan egg tart...mcm2 resipi egg tart...tapi aku suka yang ala-ala rapuh...nak pegang pun mcm fragile sesangat....huhuhu...
tgh nak masukkan dalam acuan...hubby balik sat gi sempatlah makan....
by the way ptg tadi sempat gak aku jengah kedai alat2 jahitan kat Medan Idaman tu...adalah aku borong bias tape 3 dozen...org kedai dok tanya nak buat apa...hmmmm...takde apa pun sebenarnya...just stand by for next project line...toddler dress, bags and my own apron...nak buat lawa2 sikit...selera gak nak masak sambil bergaya....huahua....
semlm dah siap2 potong kain untuk baju budak2...dapatlah2 helai baju untuk jen dan julie...for alya dptlah sehelai night gown...tak cukup nak potong seluar...huhuhu...kenalah aku pegi lagi another few meters kat subang pinggiran tu....
oh ya...i've cut and interfaced 3 pairs of baby shoes for NuffNuff's nephew..dan for Fifi's...2-2 pun boy...dah pujuk hubby nak pi Yee's Button nak beli stash fabric few yards for this purpose....
ok lah....I'm going to do my Egg Tart....harap2 menjadi...lapar dah ni.....zasssssssss....
nanti aku tepek gambar untuk tatapan...sebenarnya malu gak aku nak tepek sini...aku tak pakar buat pastries...kalo biskut tu...hahaha...itu dah biasa untuk aku...tapi tahun ni mcm aku malas nak buat biskut...tgk keadaan...sbb aku lebih suka menjahit...lagi seronok...hahah..jadi dan sedap egg tart tu...cuma...hehehe...tgk rupa tak sampai hati aku nak taruk sini....hehehe...gelapnyer....tapi sedaaaappp...

Cuci Mata...
























































Saja letak gambar-gambar tempohari tak sempat letak...cuci mata...If anyone...kot yer nak pattern yg sama...just call me okay..?ari tu tak larat nak tangkap semua gambar...mana yg sempat jer kita masukkan...
Uhhh...skrg nak sambung tidur sat...ngantuk giler...tidur jam 2 pg...bangun jam 5pg plak...Alya tak sihat...3x dah muntah...napalah anak mama ni....sian dia....2x mandi dah dia...huhuhu....

Updates

Lama tak update...sibuk menyiapkan metodologi kajian UM...ya allah...rasa mcm nak biarkan jer pun ada...stress betol lahhh...
hubby pon asyik gi OS...boring betol...time2 school holiday ni lah plak dia asyik ngan kerja dia...sudahnya aku jugak yg kena menjawab ngan c Jen ni...
hopefully next week dapatlah bawak budak2 ni pegi Disney Princess On Ice...
hehehe...sebenarnya aku pun nak tgk....hehehe....nak tgk Belle...seumur hidup tak pernah kulihat all of the Disney Princess character depan mata sendiri...tgk tv jer lah....huhuhu...
Semalam awal pagi lagi si NuffNuff sms nak datang rumah...nasib baiklah kertas kajian tu dah 80% siap...kalo tak sungguh aku pening dan jiwa kacau...
kita org pi merayau sat gi TAR...pulak tu sesat beb, ke rchow kit...apa yang aku fikir hah...ingat dah sampai...huwaaaaaaaaaaaaaa...!!
inilah kalo jenis tak drive...asyik dihantar, diambik...tak sensitif langsung dgn keliling tu...taunyer nak sampai destinasi ajer...apa nak jadi aku ni....
But its okay...sempatlah tgk2 dan rembat sikit kain untuk baby cloth shoes aku punya soles...untuk my sister kat KK...buat utk baby boy dia 2 set lah...tak yah beli2....
nak buat utk nephew c NuffNuff tu jugak...and soon for Shaffina @ Tabung Haji...sapa lagi ahh yg expecting?
Eynaz plak still kat JB...bila nak balik wei...?? sapa dia? A good fren of mine...banyak share ilmu ni...aku pun kena sedekah ilmu kat dia gak...boleh lah dia tambah2 pendapatannya selain dari tudung2...
aku sebenarnya dah tak bleh sabar nak habiskan kertas kerja ni...bukan apa...sewwwwwwwwwww many projects on hold especially kids stuffs....it is not only about money...aku nak buat baju yang cute2...comel2...eeee....tak sabarnyerrr....

Thursday, March 5, 2009

Latest Stocks











Completed task. Packed and will be shipped 2moro afternoon.
Anyone interested ordering the same pattern pls call or email me at 013 6666156/ siti_hadrawati@hotmail.com as each pattern is fully customised and limited.