CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Friday, March 20, 2009

Egg Tart

Dari semalam teringin nak makan egg tart...mcm2 resipi egg tart...tapi aku suka yang ala-ala rapuh...nak pegang pun mcm fragile sesangat....huhuhu...
tgh nak masukkan dalam acuan...hubby balik sat gi sempatlah makan....
by the way ptg tadi sempat gak aku jengah kedai alat2 jahitan kat Medan Idaman tu...adalah aku borong bias tape 3 dozen...org kedai dok tanya nak buat apa...hmmmm...takde apa pun sebenarnya...just stand by for next project line...toddler dress, bags and my own apron...nak buat lawa2 sikit...selera gak nak masak sambil bergaya....huahua....
semlm dah siap2 potong kain untuk baju budak2...dapatlah2 helai baju untuk jen dan julie...for alya dptlah sehelai night gown...tak cukup nak potong seluar...huhuhu...kenalah aku pegi lagi another few meters kat subang pinggiran tu....
oh ya...i've cut and interfaced 3 pairs of baby shoes for NuffNuff's nephew..dan for Fifi's...2-2 pun boy...dah pujuk hubby nak pi Yee's Button nak beli stash fabric few yards for this purpose....
ok lah....I'm going to do my Egg Tart....harap2 menjadi...lapar dah ni.....zasssssssss....
nanti aku tepek gambar untuk tatapan...sebenarnya malu gak aku nak tepek sini...aku tak pakar buat pastries...kalo biskut tu...hahaha...itu dah biasa untuk aku...tapi tahun ni mcm aku malas nak buat biskut...tgk keadaan...sbb aku lebih suka menjahit...lagi seronok...hahah..jadi dan sedap egg tart tu...cuma...hehehe...tgk rupa tak sampai hati aku nak taruk sini....hehehe...gelapnyer....tapi sedaaaappp...

No comments: