CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Saturday, March 28, 2009

Trips,Exam, Orders And Cab.

Semalam aku temankan my eldest daughter Jenn, pergi trip ke Melaka..I brought Julietta's together to make sure she's familiar and get along with all the educators/teacher kat Smart Reader Kids tu...She is very shy girl and seems fragile. Takut memanjang dengan orang. Bawak dia pergi trips and all the activities with SRK'S ni sebenarnya is a good start for her...next year nak hantar dah tak pening kepala...Well, the trip is fun even though it is kind of exhausting sbb nak mengangkut dua budak perempuan yang mengantuk di hujung hari...Met new friends which is one of them infact staying just around the corner of our taman...inilah org sekarangkan?...hahaha...jiran sendiri pun tak kenal...malunya aku....

Dalam pada keletihan seharian merayap ke sana ke mari kat Melaka tu...Seronoknya tetap ada...gempak benar all the vogue mommies berjalan-jalan dengan penuh tak bergayanya selain terseret-seret dengan anak perawan dan teruna masing-masing...letih tak hengat dunia dah...dari Taman Rama-Rama we all proceed ke Bee Farm...pastu semua mommies dan all the kids dah kebulur...yg bestnyer kak zila makan hahahhaa...kelakar betul...dah tak ingat keliling dah...sian...lapar betul...mana tak...awal pagi dah tercongok kat depan sekolah...sekali bertolaknya jam 8.30am...punyalah lambat....!! hangin semua orang...

We all went for the prayer at the new Masjid in Melaka..sebelah laut ajer...tak ingatlah apa nama...tapi masjidnya cantik...sebelah malam yang things turn out to be a lil bit funny...dalam kepenatan...keletihan ....mengantuk...kitaorg singgah makan kat warung tepi highway tu...ntah apalah namanya...dah tak kuasa dah nak ambik tahu....huhuhu...yang lucunya masa nak solat maghrib tu..hehehe...masing2 mmg dengan nak terkucilnya, nak ambik wudhuk...surau tu berkunci...so we all solat depan kaki lima surau..masa masing2 tunggu turn nak pegi toilet aku dengan nak menikmati keindahan malam di kampung...pegilah jenguk2 kat tepi2 lereang bukit dr tepi kaki lima tu aje...terdengar-dengar bunyi cengkerik dan sayup2 angin malam...damai ajer...pastu aku beralih ke arah satu lagi...sebab tgk tempat tu ada macam pangkin lepak kat luar sambil memikirkan "wahhhh...hebatnya tempat ni...ada tempat lepak..." bila mataku beralih ke bahagian lain...terpandang plak....ooooopppsss...oh ohhhhh....menyirap darah...tetiba terkejut tak terkata apa2...aku pusinglah tgk tempat lain....seram terus jadiknya.....
pastu kitaorg dok pakat gelak ramai2 dengan gelagat masing-masing...eee...dah ada anak pun penakut lagi semua....hahahaha....

And tadi plak seawal jam 10.30am aku bertolak ke UM..nak membaca sikit...makan kena belanja...kawan2 kat situ pun baik2 belaka...seronok betul dengan they all...very helpful...
especially Sheda mak buyung...ohh ya...aku nak cerita pasal cab...ada cab ni...ntah apa yang ada kat kepala pemandunya indonnya ni...aku dahlah mengantuk, pening, nak muntah pun ada sebenarnya sebab tak cukup tidur...some more letih traveling the day b4 pun tak hilang lagi...
dia mati2 nak tanya pasal aku ni pernah atau tidak naik cab dia dulu?...mati2 nak cakap ngan aku...insist dia kenal aku...aku ni dah naik takut dah sbb dia asyik2 tgk aku dr arah cermin tgh dia tu....hati aku dah panas...tp memandangkan aku penat dan pening, malas nak cakap apa2...aku just sms Sayang minta dia tunggu depan rumah...pastu mamat tu dok pau aku nak rm3 extra utk tambang...sebab jammed konon...lagilah aku panas...tapi aku masih diam...
sampai aje kat DK, bila aku nak suruh dia pusing masuk ke arah rumah...dia tetiba dok mengomel-ngomel kat aku kata aku penipu...tak mengaku kenal dia...aku yang tgh pening terus naik darah atas kepala...aku marahlah dia...aku kata, dia siapa nak kata aku penipu...dia tu siapa nak aku ingat dia...? x boyfriend aku kah? takkan bila aku kata aku tak kenal dia nak hangin pulak...menggong punya pendatang...gila...dahlah bawak teksi tak tahu mana dia dapat lesen tu...sleng indonnya pun pekat lagi...sampai kat corner area rumah Datuk Suhaimi aku minta berhenti...tu pun dia kecoh pasal tak dak duit tukar...aku yang sebenarnya tengah pening sebab mengantuk, nak muntah sebab pening tak cukup rehat, mengamuk sakanlah aku...aku suruh dia keluarkan wallet dia dan tukar duit tu...mcm along pulak aku jadinya...aku kata kalo dia buka lagi mulut dia, aku memang repot dia kat Public Cab tu...dengan LPKP..dahla dia betul2 buat aku panas sebab suka suki dia ajer kata aku penipu dengan nada yang tinggi sebab tak mengaku kenal dia...aduh...aku pun tak paham apa sebenarnya mamat ni nak buktikan...
tapi memang puas hatilah dapat release tension tu...memang cari nahas mamat tu ngan aku tadi...memang jolok sarang tebuan lah...aku jerit dia giler2 sebab satu, aku sebenarnya dah takut...sebab dia dok tgk2 aku sepanjang jalan dr cermin pandang belakang dia tu...seram wehhh...karang jadi apa2 yang tak baik...sepanjang jalan aku ber sms ngan Sayang...lagi satu hatiku panas yang teramat sangat sebab dia kata aku penipu plak dan mati-mati nak aku kata..."ya, sayalah orang yang awak kenal tu"...main paksa2 plak nak mengaku ingat dia, kenal dia kerana pernah naik teksi dia...heyyyy! what's the big deal? yang kecoh sangat tu...eee..aku kalo kenang2 kan balik panas hati ku...nasib baik payung tak der...kalo tak memang bengkak kepala dia aku pukul dengan payung.....balik rumah apalagi..report kat hubby...aku ni memang selalu gak marah, membebel...tapi seumur hidup aku rasanya aku cuma pernah marah dan mengamuk depan orang yang aku tak kenali sebanyak 2x...sekali tahun lepas dan sekali tahun ni...yang lain2 tu aku gaduh ngan adik beradik which is my own family yg org kata, normal lah kalo gaduh...ini strangers wehhh...memang tanduk aku tumbuh giler2 marah...kedua-duanya dengan drebar teksi...

No comments: