CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, June 29, 2009

My Sewing Station


My working station..















Apasal lah ari ni kepala serabut...? Tader idea...lepas jahit tadi jam 12.30 midnight ....midnight yek...aku ambik ler gambar tudung mana yg sempat...yg lain blom ku seterika...mana yg sudah aje aku snap...pastu dalam bosan tu, aku ambik gambar working station aku...dan gambar2 timbunan kain pelanggan2 aku...stack2 kain aku yg dah jadi tukun...mcmana korang tgk tempat tu serabut, mcm tu ler tuannya...
sebenarnya dah ku kemas sikit...ari tu berterabur ya ampun, aku pun tak mau masuk tgk...pastu memikirkan mcmana aku nak buat kerja dlm serabut tu, aku gagahkan diri mengemas dan menyusun...tapi mcm biasalah bila dah byk yg dijahit tu, akan berterabur gak...tp aku cuba minimise kan chances utk aku kena kemaskan lagi, so aku tak usik apa2 yg tak perlu....mana yg dah jahit aku simpan dlm bag2 besar...yg blom jahit pun dlm bag besar...aku asing2kan supaya senang nak cari...tapi kadang2 susah jugak aku cari... aku pun tak paham...lagi aku organised lagi susah aku cari barang aku...camana tuh??

NOTA KAKI: Bilik ini dulu adalah bilik arwah FIL ku, dijadikan bilik tempat simpan toys anak2 ku dan kutempatkan aktiviti menjahit di sini jadi tak derlah bising malam2 aku menjahit...dan bilik anak2 ku tidur, melukis dan buat sampah lar pulak...aduyaiiii...

Saturday, June 27, 2009

Revenge Of The Fallen

Awal pagi tadi dah bangun siap2 nak bawak the girls to watch movie kat Pavillion. Excitednyer....Teruja....aku membeli pop corn sampai 2 kotak besar...mata pun besar tgk movie tu...eeee...bestnyer...sedih pun ada....suffered betul aku tgk OP kena belasah....SW n MF...pun sama...siannya....btw kalo ada DVD nak beli lah....best tgk...tak puas....even the 1st movie pon aku dah tgk berulang kali....tak bosan...I like action movie...adventure betul lah...
ehh...aku nak sambung jahit....and guess what?!! I got a new pattern....hehehehe...bleh ler beli jersey lawa2 buat dress....sure meletopppsss...!!

Monday, June 22, 2009

Exclusive Korean Jersey !



TWO TONE JERSEY - EXCLUSIVELY KOREA 1



TWO TONE JERSEY - EXCLUSIVELY KOREA 2


Ramadhan is around the corner ladies! Dah sedia ker tudung apa nak pakai, color apa nak match with all your outfits for next coming Hari Raya Aidilfitri? Well, kalo masih tercari2, di sini I sertakan gambar sample kain TWO TONE Jersey exclusive imported directly from Korea...jatuh kain sangat cantik dan if anyone interested, you all can just place your Order Form dan send it to me...Just follow the instruction, get the CODE written beside the samples and submit form.

You all boleh order fabric two tone tu dan terus proceed with tempahan jahitan sekaligus. Further enquiries can call me directly @ 013 6666156....