CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, June 29, 2009

My Sewing Station


My working station..















Apasal lah ari ni kepala serabut...? Tader idea...lepas jahit tadi jam 12.30 midnight ....midnight yek...aku ambik ler gambar tudung mana yg sempat...yg lain blom ku seterika...mana yg sudah aje aku snap...pastu dalam bosan tu, aku ambik gambar working station aku...dan gambar2 timbunan kain pelanggan2 aku...stack2 kain aku yg dah jadi tukun...mcmana korang tgk tempat tu serabut, mcm tu ler tuannya...
sebenarnya dah ku kemas sikit...ari tu berterabur ya ampun, aku pun tak mau masuk tgk...pastu memikirkan mcmana aku nak buat kerja dlm serabut tu, aku gagahkan diri mengemas dan menyusun...tapi mcm biasalah bila dah byk yg dijahit tu, akan berterabur gak...tp aku cuba minimise kan chances utk aku kena kemaskan lagi, so aku tak usik apa2 yg tak perlu....mana yg dah jahit aku simpan dlm bag2 besar...yg blom jahit pun dlm bag besar...aku asing2kan supaya senang nak cari...tapi kadang2 susah jugak aku cari... aku pun tak paham...lagi aku organised lagi susah aku cari barang aku...camana tuh??

NOTA KAKI: Bilik ini dulu adalah bilik arwah FIL ku, dijadikan bilik tempat simpan toys anak2 ku dan kutempatkan aktiviti menjahit di sini jadi tak derlah bising malam2 aku menjahit...dan bilik anak2 ku tidur, melukis dan buat sampah lar pulak...aduyaiiii...

No comments: