CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Wednesday, August 19, 2009

Countdown Of My PB

Hmmm...mesti korang terheran-heran apa plak citer blog aku ari ni...tader kena mengena ngan jahitan, kraf dan tudung pun...tapi sakit2 badan, letih lesu yang timbul datang dari 3 benda yg ku sudah mentioned tadi plus...anak2ku yang lasak yg cuma mahu tidur lepas jam 1 pagi...
3 bulan lepas aku masih pakai Jeans Levis ( jeans zaman lom kahwin ) tahun 2001...maknanya dah hampir 9 tahun weh...size pinggang 27"..infact pinggang aku 25" tapi suka pakai bawah pinggang...low cut konon....ekekekke...
nak dijadikan cerita jeans tu mmg sgt kusayang...mmg ku tak pandang yang lain...jeans is a must untuk aku...satu hari 3 bulan lepas aku tersedar napalah peha aku sendat sangat...sejak 2 menjak ni aku asyiklah di kerusi jahit aku...tak exercise tak apa apa langsung...lepas jahit belasah makan ...tak kira pagi petang atau tengah malam...stress jahit hujung minggu mesti ku ajak anak dan hubby tersayang pegi makan kat MALI'S Corner...huhuhu ketagih bebb..!
3 months back aku memang dah mcm histeria tgk peha aku yang dah sendat dalam jeans tu...mcm nangka kena bungkus...perutku pulak sudah mula mengeluarkan lebihan-lebihan muffin yang sangatlah tak cantiknya...dan aku jadi hilang keyakinan...menyampah...dan MALAS...sebab rasa diri dah gemuk walaupun mati2lah kawan2 aku semua kata aku tak gemuk...tapi awas...SELULIT sudah mula naik kematu...issskkk....sakit mata dan hatiku....!!!HELP!!!
So, tanganku mulalah cari pakcik google...tanya kat dia, apa alternatif untuk aku ni...nak gi exercise sungguh ku tak berdaya sekarang...sibuk beb...hidupku ini di rumah ini sahaja...
ku terjumpa dengan informasi pasal PB ni...tgk2 banyak testimonial...kelebihannya adalah difokuskan kepada 70% kesihatan dan 30% kecantikkan...jadi aku decide to give a try...puaslah ku telefon dealer2 PB ni...mcm2lah depa kata...tapi tak der jodoh aku nak bertemu dgn mereka asyiklah cancel memanjang...2-3 orang gak ahh...bukan aku yang cancel tau...derang yang cancel...maybe dealer ni dealer baru....still depending dgn rakan2 masing2 untuk dapatkan stock depa...so, mmg kenalah tunggu giliran kot...
pagi tadi kawanku sms tanya pasal trip anak2 kitaorg besok...ku tak bagi si Jen pergi sebab takut ngan pandemic tu...I strictly did not allowed and bring her to crowds now...same with her sisters...dah berapa lama anak2 aku terkurung....sian derang...
well....dalam kitaorg bercerita pasal anak2 tu, tetiba aku teringat yang dia tu Diamond Manager PB tu...ku tanyalah pasal baju ajaib tu...hmmm..katanya kalau bila2 dia free dia datang nak measure aku...tup2 hari ni jugak, petang tadi dia mai...uiiiskkk...pantas benor DM ni...patutlah dia berjaya...memang pantas beb,...bukan dia ajer...asben and wife DM...dia ex teacher kat SM taman Melawati...sekarang dah beli rumah kat Mutaiara Gombak...pergghh..
so, aku just nak reward diri aku jugak...dah penat2 jaet, belilah benda alah ni...untuk kesihatan jugak.....dan kembalikan kecantikkan yang dah dimamah usia...ekekeke...
so, ari ni aku just nak mark Day 1 aku memakai PB dengan rasminya...seminggu lagi nak puasa...aku nak tgk sejauh mana benarnya testimonial tuh...tapi apa apa pun, lepas kusarungkan tadi...perggghhh...bottom parts tu dah mcm zaman kegemilangan dulu.....ekekekek...lifted up you...tapi jenuh gak nak memakai bahagian atas tu, berpeluh2 you....isk...ok lah...apa2 kita tunggu kesannya dalam tempoh 1 minggu dari sekarang.....adiosss...aku nak sambung jaet....

No comments: